Χειροποίητο Ψωμί

Υλικά

  • 500γρ. Αλεύρι Λήμνος
  • 200γρ. Αλεύρι Ζέα
  • 200γρ. Αλεύρι Ολικής Άλεσης
  • 100γρ. Πίτουρο Βρώμης
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλια σούπας ξύδι
  • 1/2 κουτάλια σούπας ζάχαρη
  • Περίπου 2 ποτήρια νερό(το ένα το χρησιμοποιούμε για να διαλύσουμε τη μαγιά)
  • Προαιρετικά για περισσότερη νοστιμιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπόρια όπως κολοκυθόσπορο,ηλιόσπορο,λιναρόσπορο κ.α

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τα άλευρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαγιά και το νερό.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και τη βάζουμε και αυτή στο μπολ.
  3. Ομογενοποιούμε ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να κολλάει στα χέρια.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε φόρμα και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 60 λεπτά.
  5. Αφού φουσκώσει ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *